18:00

Bäckseda IF vit

Referat

Referat: Vrigstad/Stockaryd/Rörvik - Bäckseda IF vit

Bäcksedas grabbar fick avsluta helgen med en seger borta mot Vrigstad/Stockaryd/Rörvik och bryter man ner matchen i de 3 perioder som numera spelas såg det ut på följande vis.

Första tjugo minuterna var en jämn historia som slutade med 1-0 ledning för hemmalaget. Bägge lagen hade chanser till ytterligare mål där hemmalaget som spelade mycket på kontring matchen igenom kanske var närmare ett 2-0 mål än att vi kvitterade. Det var i alla fall känslan från sidan men det känns alltid farligare när bollen är närma sitt eget mål än tvärt om

I andra perioden kvitterade vi till 1-1 ganska så tidigt efter ett väldigt bra fotbollsanfall med flera pass innan bollen behärskat hamnade i målet. Efter målet tar vi över mer och skapar många chanser men utan utdelning. I takt med att vi tar över mer och mer spelar motståndet tuffare för att störa oss. Det skapar stundtals lite irritation då domaren tillåter detta men kul att se att grabbarna bara maler på och inte lägger fokus på att ge igen. 1-1 är ställningen när 40 minuter är spelade.

Sista 20 minuterna är det inget snack om vilka som är det hetare laget. Bäckseda fortsätter i samma stil och äger mycket boll och genom fint spel tvingar motståndarna att jaga vilket tar ut sin rätt. Bäckseda gör 5 mål framåt och håller nollan bakåt och matchen slutar med klara 6-1. Av 6 gjorda mål idag så tillkommer 5 av dem genom att man istället för att göra allt själv väljer att spela fram en lagkompis som har ett ännu bättre läge och det var kul att se.